به گزارش اگزیم نیوز به نقل از ایلنا، ارسلان قاسمی با بیان اینکه به دلیل محدویت آب و هوایی مجبور به واردات برخی از محصولات کشاورزی هستیم، افزود: برخی از این محصولات مانند نهادههای دامی و روغن خام در حجم بالایی وارد کشور میشود که وابستگی زیادی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: وابستگی زیاد به این محصولات کشاورزی، امنیت غذایی کشور را در برخی از حوزهها شکننده کرده و یکی از راهکارهای مناسب برای کاهش وابستگی، کشت فراسرزمینی است. بر همین اساس در پایان سال ۹۴ آییننامه کشت فراسرزمینی در کمیسیون زیربنایی دولت تصویب شد.
به گفته رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، به دلیل نقصهای موجود در این آییننامه با گذشت حدود ۵ سال از تصویب آن نه تنها نتیجه مطلوب حاصل نشده، بلکه انحرافاتی نیز اتفاق افتاده است.
قاسمی از جمله نواقص این آیینهنامه را عدم الزام شرکتکنندگان در این طرح برای بازگشت محصولات تولیدی به کشور برشمرد.
وی همچنین ضعف در حمایت از سرمایهگذاران را دلیل دیگر ناموفق بودن کشت فراسرزمینی دانست.
قاسمی اظهار کرد: این دو دلیل اصلی موجب شده تا امروز هیچ یک از طرحهای کشت فراسرزمینی برای کشور آورده در خور توجه نداشت باشد.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، یکی از نمونههای موفق کشت فراسرزمینی که اکنون در جهان در حال اجراست را مربوط به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس دانست که توانسته با تدوین قوانین مناسب، حمایت و پشتیبانی از سرمایهگذاران بخش قابل قبولی از نیاز خود به محصولات کشاورزی را از طریق کشت فراسرزمینی تامین کند.
اصلاح آیین نامه کشت فراسرزمینی و ملزم کردن سرمایه گذاران برای عرضه تولیدات خود در کشور، حمایت از سرمایه گذاران و اقدام به خرید تضمینی محصولات از جمله مواردی است که میتواند طرح کشت فراسرزمینی را به اهداف مورد نظر برساند.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران یادآور شد: دولت برای واردات محصولاتی مانند نهاده دامی و روغن خام ارز ترجیحی بسیاری پرداخت میکند، در حالی که میتواند این هزینه را برای توسعه کشت فراسرزمینی و کاهش وابستگی و افزایش بیشتر امنیت غدایی به کار گیرد.
هم اکنون اوکراین، آذربایجان، قرقیزستان و تعدادی از کشورهای آفریقایی برخی کشورهای هستند که با پوشش طرح کشت فراسرزمینی در آنها سرمایه گذاری انجام شده است.
نظر شما